İstihdamı Geliştirme ve Destekleme Birimi, kentimizin tüm aktörlerinin katılımıyla İzmir’e özgü bir istihdam politikasının geliştirilmesine katkıda bulunmak, başta dezavantajlı gruplar olmak üzere İzmir'deki işsiz nüfusun iş gücüne katılımını desteklemek, iş gücü yapısı ve sektörler bazında personel, eğitim, nitelik gibi ihtiyaçları belirlemek ve kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak çalışmalar yürütmek hedefleri doğrultusunda çalışmaktadır. İŞKUR ile belediyemiz arasında yapılan protokol gereğince İŞKUR Hizmet Noktası görevini de yerine getirmektedir.


Özgeçmiş hazırlarken önemli olan bilgilerin doğru ve açık şekilde yazılmasıdır. Bu bilgiler A4 kağıdında belli bir sırada olmalıdır. Şu şekilde belirtebiliriz;

a. Kişisel Bilgiler; burada iletişim numaranızın doğru olduğundan emin olun.
b. Kariyer Hedefi; Başvurulan pozisyona uygun özelliklerinizi anlatan ve başvuru amacınızı belirten bir cümle yazmanız doğru olacaktır.
c. Çalışmak İstenen Alanlar; Başvurduğunuz pozisyon dışında başka bir alanda da yeteneğiniz mevcutsa buraya istediğiniz alanları yazmanız doğru olacaktır.
d. Eğitim; İlk sırada en son mezun olunan okul yazılacak şekilde bitirilen okullar tarihleriyle birlikte yazılmalıdır.
e.  Yabancı Dil ; varsa yabancı dil ve bilgi derecesi ( az, orta, iyi…) eklenmelidir.
f. İş Tecrübesi ; Başvuran adayın daha önce iş tecrübesi mevcutsa mutlaka en son yaptığı iş ilk yazılacak şekilde ve tarihleriyle birlikte özgeçmiş formuna yazılmalıdır.
g. Bilgisayar Bilgisi; Bilinen bilgisayar programları bilgi derecesine ( az, orta, iyi…)  göre yazılmalıdır.
h. Sertifika ve Eğitim Programaları; varsa katılmış olunan eğitim programları en yeni sertifika ilk yazılacak şekilde sıralanmalıdır. Burada eğitimin hangi kurumdan alındığı bilgisi de verilmelidir.
i. Hobiler
j. Referanslar; zorunlu alan değildir fakat daha önce çalıştığınız yerden bir veya iki referans yazmak özgeçmişinizi daha güçlü gösterecektir.

İş Görüşmesinde Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
İşverenin üzerinde olumlu bir etki bırakmak için yapılması gereken hususlardan birkaçı şu şekildedir;
a. Randevu saatine zamanında gidin
b. Başvurduğunuz pozisyon hakkında bilgi sahibi olun
c. Görüşmeye giderken temiz ve resmi kıyafetler tercih edin
d. Kararlı olun
e. Konuşma esnasında kendinizi fazla yüceltmeyin
f. Görüşme esnasında fazla laubali olmayın
g. Olumsuz ifadeler kullanmaktan kaçının
h. Güncel ve doğru referanslar verin
i. Başvurduğunuz işe istekli olduğunuzu mümkün olduğu kadar gösterin.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “Meslek Edindirme” kurslarına katılan kursiyerler, sabırlı çalışmalarının meyvelerini toplamaya başladı. Özellikle sanayi, enerji, hizmet, gıda gibi alanlarda iş bulan kursiyerler çok mutlu. Tıpkı Abdurrahman Günay, Güner İş ve Nurhan Suhimdol gibi.

Meslek Fabrikası işe yönlendirdi
Eğitimini Buca Endüstri Meslek Lisesi Bilişim Teknolojileri bölümünde tamamlayan Abdurrahman Günay, mesleki ve teknik eğitim kurslarıyla Meslek Fabrikası Şube Müdürlüğü'nde staj yaparken tanıştı. Günay, “Okulumu bitirdikten sonra Meslek Fabrikası'nın Yenilenebilir Enerji kursuna katıldım ve başarıyla sertifikamı aldım. Meslek Fabrikası, kursiyerlere yönelik istihdam faaliyetleri çerçevesinde beni uygun alanda işe yönlendirdi. Şimdi, İzmir’de sanayi sektöründe faaliyet gösteren Orhan Yılmaz Elektrik Mira Enerji firmasında enerji kontrolörü olarak çalışıyorum, çok mutluyum” dedi. 

Hem başmakinist hem kaynakçı 
Uzun yol gemilerinde başmakinist olarak görev yapan Güner İş ise, mesleğini teknik olarak daha ileri seviyeye taşımak için kaynakçılık eğitimi aldı. İş, “Gemilerde tamir ve kaynak işlerini yapan fitter kadrosu vardır. Bu alanda çalışanı bulunmayan gemilere, dışardan yetkili fitter gelir. Bu da zaman ve maliyet açısından önemli zaman kaybına neden olur. Meslek Fabrikası'nda kaynakçılık eğitimi aldıktan sonra, acil durumlarda kaynak ve onarım işlerini yapma yetkisine sahip oldum. Bu mesleki yeterliliği Meslek Fabrikası sayesinde kazandım” dedi.

Hayalini gerçekleştirdi, kendi işini kurdu
“Türkiye’de belediyeler tarafından verilen ilk ve tek topraksız tarım kursu”na katılan Nurhan Suhimdol, Çiğli’de başlattığı “topraksız yeşil yem” yetiştirme çalışmalarıyla tüm hayallerini gerçekleştirdi. Kurslara tavsiye üzerine katıldığını belirten Nurhan Suhimdol, “Topraksız tarım eğitimini belirli bir dönem aldıktan sonra işin inceliklerini öğrendim ve kendi işimi kurmak istedim. Eşim makine mühendisi, ben de pazarlama mezunuyum ama rotamı bu yöne doğru çevirmeye karar verdim. Kendi imalatımız olan yeşil yem yetiştirme makinesiyle ürünlerimizi daha pratik bir biçimde yetiştiriyoruz. Topraksız tarım, kontrollü bir tarım olduğu için 7 günde buğday veya arpa çimleniyor, ürün elde edilebiliyor. Elde edilen çimin suyu çıkarılıp satışa hazır hale getiriliyor. Suyu sıkılmasa dahi, ürünü kökleriyle birlikte hayvana verildiğinde yem olarak kullanılabiliyor. Ürün topraksız olduğu için kökleriyle birlikte hayvan bunu yiyebiliyor. Küçük bir karavan içinde bile, 80 dönümlük araziden elde edilen verim alınabiliyor. Bu kazançlı bir sistem” şeklinde konuştu.

Telefon 1: +90 232 293 31 39
Telefon 2: +90 232 293 18 59
Telefon 3: +90 232 293 95 46

Halkapınar Mah. Şehitler Cad. No: 138-140/1 İBB Meslek Fabrikası Müdürlüğü A Blok 2.Kat  İstihdam Birimi

İstihdam Birimi Çalışma Saatleri
Hafta içi: 08.30 - 17.30